لاله حاکمی در گفتگو با خبرنگار مهر چگونگی فعالیت ورزشی در ایام ماه مبارک رمضان را در دو سطح ورزش همگانی و ورزش قهرمانی مورد توجه قرارداد و در هر مورد هر یک از آنها توضیح داد.
وی در مورد افرادی که فعالیت ورزشی را به صورت مبتدی و در سطح ورزش همگانی انجام میدهند، خاطرنشان کرد: توصیه به این دسته افراد این است که فعالیت ورزشی در این ماه را به صورت ملایم تا متوسط انجام دهند. به خصوص اگر پیش از این فعالیتی در حد قهرمانی نداشتهاند، آغاز برنامه ورزشی در این ماه را به صورت ملایم داشته باشند.
نایب رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی تاکید کرد: بهترین زمان برای فعالیت ورزشی این دسته افراد بعد از افطار و در فاصله زمانی دو ساعته بعد از آن است. ضمن اینکه باید وعده افطار را به صورت سبک میل کرده باشند.
حاکمی در مورد افرادی که حرفهای ورزش میکنند و چگونگی پیگیری فعالیت آنها در ماه مبارک رمضان تصریح کرد: طبیعی است که آمادگی بدنی این دسته افراد که ورزشکار به حساب می آیند آماده است با این حال توصیه به آنها هم این است که شدت فعالیتهای خود را تا حدی کاهش دهند.
وی در همین رابطه ادامه داد: احتمال دارد که برخی ورزشکاران به خاطر در پیش بودن بازیهای المپیک ملزم به پیگیری بدون وقفه تمریناتشان در ماه رمضان باشند. توصیه به این دسته ورزشکاران این است که فعالیت ورزشی خود را در فاصله زمانی میان وعده افطار تا سحر و ۲ تا ۳ ساعت بعد از افطار انجام دهند. البته برای این افراد در فاصله وعده سحر تا افطار منعی برای ورزش ملایم نیست اما ورزش اصلی آنها باید بعد از افطار انجام شود.
نایب رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی با تاکید بر اهمیت استفاده از مایعات برای ورزشکاران در ماه مبارک رمضان یادآور شد: حتماً باید در فاصله زمانی میان وعده افطار تا سحر مایعات استفاده شود حتی اگر فرد احساس تشنگی نداشته باشد. تاکید میکنیم که افراد به خصوص آنهایی که فعالیت ورزشی هم دارند در این فاصله زمانی به صورت جرعه جرعه آب بنوشند. اینکه فرد در وعده سحر به صورت متوالی چند لیوان آب استفاده کند و این را به عنوان راه کاری برای حفظ آب بدن خود در نظر داشته باشد، خیلی درست نیست. در وعده سحر هم و پیش از میل کردن غذای سحری هم باید ۱.۵ تا ۲ لیوان آب میل شود اما تاکید و توصیه اصلی برای نوشیدن مایعات و به خصوص آب زیاد در فاصله میان افطار تا سحر است.
حاکمی خاطرنشان کرد: استفاده از میوهجات و لبنیات کم چرب هم به شدت توصیه میشود به خصوص که در تامین آب بدن نقش قابل توجهی دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که «توصیه شما برای وعده افطار و سحر و خوراکیهای مورد استفاده برای آنها چیست؟»، گفت: اول اینکه توصیه میکنیم ورزشکاران و در کل افراد عادی هم در ماه رمضان سه وعده افطار، شام و سحر را حتماً در برنامه غذایی خود داشته باشند و برای هر یک از آنها مطابق با اصول غذاها و خوراکیهای خود را انتخاب کنند تا دچار مشکل نشوند.
نایب رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی تاکید کرد: بهتر است وعده افطار مانند صبحانه انتخاب شود. روزه داران روزه خود را با آب ولرم باز کنند و در وعده افطار از چای کمرنگ، خرما، تخم مرغ آب پز، پنیر کم چرب یا کره و مربا استفاده کنند یعنی دقیقاً وعده صبحانه را برای افطار انتخاب کنند. وعده شام هم استفاده شود اما به صورت سبک، میزان این وعده به جثه افراد و میزان کالری که آنها در طول روز میسوزانند، بستگی دارد. خوب است در این وعده غذایی از برنج استفاده شود اما در کل وعده شام نباید چرب و پُرنمک باشد.
حاکمی با بیان اینکه برای وعده سحری بهتر است از غذاهای پروتئینی استفاده شود، خاطرنشان کرد: به طور مثال ۳۰ گرم گوشت مرغ یا یک پیاله عدسی برای وعده سحر مناسب است البته بهتر است کنار آن سالاد و میوه هم استفاده شود. میل کردن خرما و انجیر هم در وعده سحر توصیه میشود.
نایب رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ورزشکاران و در کل افرادی که در ماه رمضان گرایش زیادی به میل کردن خوراکیهایی با قند بالا به خصوص زولبیا و بامیه دارند را مورد خطاب قرار داد و گفت: تاکیدمان این است در وعده افطار و سحر اصلاً زولبیا و بامیه میل نشود. اینگونه خوراکیها خیلی سریع باعث افزایش قند خون میشوند. در نتیجه انسولین بدن هم بالا رفته و باعث سوخت قند میشود. همین مسئله در طول روزه داری باعث افت قند افراد میشود.
نظر شما